Inspiratia Bernice

Despre Benzile colorate din hartie de orez – elementul decorativ din colectiile Bernice.

⚜️ Washi tape este o banda decorativa realizata din hârtie tradițională japoneză unică.  Washi, spre deosebire de hârtia occidentală care este fabricată din celuloza, provine din arbuști japonezi. De obicei, este fabricata din scoarta copacului gampa, kozo, mistumata sau uneori cânepă, dar poate fi modelat din aproape orice plantă, chiar si din orez.

Ce inseamna termenul „Washi”?

⚜️Denumirea in japoneza se compune din cuvantul ”wa” care înseamnă „japoneză” și cuvantul „shi” care înseamnă „hârtie” adica, in traducere completa ”hartie japoneza”.

Istoria benzilor din hartie de orez

⚜️Benzile din hartie de orez au fost realizate pentru prima data in Japonia de catre o companie de benzi de mascare numită Kamoi Kakoshi. În 2006, au primit o cerere de a-și înfrumuseța selecția de benzi de mascare de la un grup de femei și, prin eforturile lor comune, au apărut mai multe culori si desene. Noul produs a fost lansat în 2008 și, odată cu preluarea mediatizării, au fost produse mai multe dimensiuni și modele. 

Ceea ce le face atat de speciale este amestecul versatil de culori diferite, vibrante, irezistibile si multitudinea de modele pentru design in care sunt realizate. Pe aceste benzi regasim design inspirat din cultura japoneza, din  unele opere de artă clasice cum ar fi Van Gogh sau cu elemente din lumea inconjuratoare (gradini de flori, elemente astrale, etc.), modele cu detalii aurite și multe altele. 

Datorita designului hartiei din orez, imbinat armonios in suportul din rasina colorata, fiecare piesa Bernice iti spune o poveste, te transpune intr-o lume magica, plina de culoare.

Leave a Reply