Bernice – A Piece of Art – Povestea noastra

Alexandra este fondatoarea Bernice – A piece of Art. Creează piese cu impact vizual,inspirate din forme și culori întâlnite în natură, prin benzile de hârtie japoneză cu tematici diverse. Fiecare piesă este realizată în tehnica Autorului, astfel ele sunt unice și irepetabile.

Povestea Bernice – A Piece of Art a luat naștere în anul 2019

„Am vrut să mă regăsesc și nu știam cum, iar atunci am început să creez „Bernice”. Nu știam cine sunt și am început să scot la suprafață, prin piesele Bernice, tot ceea ce aveam ascuns în interiorul meu. Fiecare piesă este creată din dragoste pentru frumos, din dorința de a aduce culoare în viețile noastre.

În aprilie 2019 a luat naștere brandul Bernice și a fost realizatăprima colecție. Am fost încântată să văd cât de apreciate sunt piesele Bernice la nivel național. Ideile mele continuă să evolueze și nu mă pot opri din a crea piese noi”, ne dezvăluie Alexandra.

Piesele Bernice, în general decorațiuni de interior

Pieselebrandului Bernice sunt în general decorațiuni de interior, de exemplu ceasuri de birou, suporturi pentru pahare. Fiind impresionată de rezultate obținute, Alexandra s-a gândit să realizeze și bijuterii cu benzi de hârtie japoneză din orez, cum sunt broșele și cerceii.

Pentru a realiza o singură piesă este necesară și până la o săptămână de lucru intens. Fiecare detaliu este aplicat manual, cu multă grijă și pricepere.

Fiecare piesă Bernice, realizată în mai mulți pași

Broșele și cerceii Bernice oferă experiențe unice clienților, datorită benzilor colorate din hârtie de orez care reprezintă elementul decorativ al acestora. Astfel, fiecare piesă este realizată în mai mulți pași, după cum ne spune Alexandra:crearea designului prin alegerea culorilor, modelului și formelor;turnarea primului strat de bază, de rășină;aplicarea elementelor decorative;turnarea stratului din rășină, de acoperire;aplicarea ultimelor detalii (contur, accesorii etc.). Iar între fiecare din acești pași este necesar a se lasă un timp de întărire, pentru rășină.

Benzile colorate din hârtie de orez, elementul decorativ din colecții

Ceea ce le face atât de speciale este amestecul versatil de culori diferite, vibrante, irezistibile și multitudinea de modele pentru design în care sunt realizate. Pe aceste benzi regăsim design inspirat din cultura japoneză, din  unele opere de artă clasice cum ar fi Van Gogh sau cu elemente din lumea înconjurătoare (grădini de flori, elemente astrale, etc.), modele cu detalii aurite și multe altele. 

Datorită designului hârtiei din orez, îmbinat armonios în suportul din rășină colorată, fiecare piesă Bernice îți spune o poveste, te transpune într-o lume magică, plină de culoare, afirmă Alexandra.

Rășina, unul dintre materialele utilizate

Pentru realizarea produselor, Bernicefolosește materiale de cea mai bună calitate pentru carezultatul final să fie unul desăvârșit –  rășina în principal, lemn pentru baza ceasurilor și a broșelor, oțel inoxidabil pentru bijuterii și elemente decorative –  benzi din hârtie de orez cu design pe diverse teme (Bangladesh, Phoenix Reborn, Peacock, Golden Fish), culori acrilice, foiță de aur etc., toate aplicate manual.

Phoenix Reborn, unul dintre cele mai frumoase seturi de benzi

„Unul dintre cele mai frumoase seturi de benzi din hârtie japoneză de orez este setul denumit Phoenix Reborn. Pe designul acestor benzi se regăsește măreția păsării Phoenix într-o lume răsăriteană fascinantă. Culorile vii, atent îmbinate cu detalii aurii, creează un decor aparte.

Setul conține trei benzi diferit colorate.


Elemente din fiecare dintre aceste benzi din hârtie japoneză de orez, se regăsesc în piesele Bernice”, ne povestește Alexandra.

Accesoriile Bernice – fiecare piesă spune o poveste

Orice bijuterie schimbă complet o ținută, o pune în valoare și adaugă culoare acesteia. O animează, mai ales dacă este vorba de o piesă handmade, ne transmite Alexandra. De asemenea, ne propune sa ne imaginăm un articol vestimentar accesorizat cu o broșă și unul fără. Vom descoperi cât de diferite sunt cele două variante, la fel și cu o pereche de cercei sau oricare altă bijuterie.

Piesele handmade sunt vii. Ele conțin sufletul artistului în ele, fiecare piesătransmite un mesaj privitorului.

Cel care poartă o bijuterie handmade este acea persoană care poate vedea dincolo de piesa în sine, el poate citi ceea ce aritstul a vrut să transmită și este capabil să-i dea o altă semnificație, adaugă Alexandra.

Evoluția afacerii, de la o simplă idee la o afacere

Despre cum a evoluat afacerea Bernice, Alexandra ne mărturisește că totul a pornit de la o idee despre care nu știa în ce direcție se va îndreapta. Pe parcurs, în funcție și de solicitările clienților, totul a început să capete contur. Imaginația artistului a început să se manifeste și astfel au luat naștere piese și forme noi, rezultând ceea ce Bernice este astăzi.

Un sfat pentru cei care doresc să realizeze accesorii 

Pentru cei care se află la început de drum și doresc să realizeze accesorii, Alexandra le oferă aceste sfaturi: „Lăsați-vă duși de val și nu renunțați la visul vostru. Tot ceea ce este creat din pasiune trebuie să iasă la lumina, sa fie cunoscut. Fiecare piesă handmade are inserată o bucățică din sufletul creatorului său. Sunt piese care spun povești, care conturează caractere pentru privitorul cu adevărat capabil să le înțeleagă”.

Bernice, pornind de la o simplă idee, astăzi deține un portofoliu impresionant cu produse care se fac remarcate prin faptul că sunt lucrate manual și în același timp, pentru că sunt inspirate din benzile de hârtie japoneză cu tematici diverse.

Date de contact Bernice – A Piece of Art:

Site: https://bernice.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/BerniceDream

Telefon: 0732 364 809

Email: berniceart82@gmail.com

Leave a Reply